Μέρη για να επισκεφτείτε

Η Καβάλα είναι μια πόλη που έχει χτιστεί πάνω σε έναν λόφο γρανίτη , αυτό της δίνει την μοναδική αμφιθεατρική όψη, ενώ το γαλάζιο του Βορείου Αιγαίου που χύνεται μπροστά της, δημιουργεί τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Λόγω του λιμανιού της, αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών λαών, οι οποίοι έχουν αφήσει τα σημάδια τους , πλέον με την μορφή μνημείων στην πόλη.

Η παλιά πόλη , ή αλλιώς ο παλιός οικισμός της Καβάλας, αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό για ταξίδι στα μυστικά αρχαίων πολιτισμών, που φημολογείται ότι έδωσαν το όνομά τους στην πόλη. Μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στην ιστορία και να περιπλανηθείτε σε μυστικά μονοπάτια μέσα από τα επιβλητικό κάστρο που είναι ενωμένο με το παλιό υδραγωγείο της πόλης, τις κάμαρες.

Μια πόλη βασισμένη στο εμπόριο και τον καπνό αποτέλεσε μεγάλο εργατικό κέντρο. Άξιο αναφοράς είναι το μουσείο καπνού το οποίο σας ταξιδεύει στις εποχές που γνώρισε εξαιρετική άνθηση η Καβάλα.

Σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση , βρίσκεται το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων το οποίο φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις και παραστάσεις. Το αρχαιολογικό μουσείο βρίσκεται στον ίδιο χώρο και μπορεί να σας δώσει την αφορμή να γνωρίσετε τα πρώτα βήματα του Αποστόλου Παύλου, να επισκεφτείτε το βαπτιστήριο της πρώτης χριστιανής Λυδίας και να δείτε την πρώτη βυζαντινή εκκλησία, αλλά και την άνθιση του μακεδονικού πολιτισμού του Φιλίππου του Β.

Για τους λιγότερο τολμηρούς, μια επίσκεψη στο κεντρικό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης μπορεί να σας παρέχει όλες τις πληροφορίες για την ιστορία αυτής της «μυστήριας» και «μαγικής» Καβάλας!